Belevenissen van een kwartet.. blog

in dit blog is er voor gekozen om de laatste items in top te houden

Gerard Monté uit Den Bosch maakte deze foto zaterdag 28 september van ons. In de media galerij zijn er foto’s toegevoegd.

We zijn inmiddels twee optredens verder. Allereerst waren wij op 15 september in Haarlem tijdens het Korenlint Haarlem waar wij twee optredens gaven voor een redelijk volle zaal bij Frisk aan het Spaarne, ondanks het ietwat vroege tijdstip, en het tweede bij Cafe De Zwaan waar wij een bijna privé voorstelling voor een handje vol mensen. Maar het was er niet minder gezellig om.

En ja dan zaterdag 28 september stonden wij in een mooi Den Bosch waar de weergoden ons toch wel redelijk gezind waren. Bij ons eerste optreden was het nog wat nattig maar de optredens daarna en vooral de wandelingen er naar toe waren droog te noemen. We hebben de sterren van de hemel gezongen zonder de cloud9 waar we mee in het programma waren opgenomen, door een miscommunicatie tussen ons en de organisatie was het niet doorgekomen dat Cloud9 niet mee zou doen. Maar we hebben ons laten zien. Enkele foto’s daarvan zijn terug te vinden op de media pagina . Wij gaan ons nu verder voorbereiden op onze trip naar Praag maar eerst nog De Nacht van de Nacht op de Zaanse Schans in Zaandam en mogelijk nog een tussendoor dingetje waarover we nu nog niet zo veel kunnen zeggen. Er is in elk geval een plan………….

Zaterdag hadden we ook nog het genoegen om met onze RIGA vrienden, het kwartet Keychord, nog even Tonight enigszins geïmproviseerd met elkaar te zingen. Dit klonk best goed en was een succes. Wij hebben dit gezamenlijk gedaan tijdens onze trip in 2014 naar Riga, The World Choir Games, en dit was een kleine herhaling daarvan. Met de mannen van Keychord na afloop nog een paar borrels tot ons genomen en tenslotte nog een hapje Italiaans bij Gusto in Den Bosch met de Lead en de Bari van Keychord en helaas zonder onze Tenor maar was het dan toch een fijne afsluiter.

Tonight door Keycord en S.P.A.M.

Op 9 augustus 2019 hebben wij als kwartet onze opwachting gemaakt in Beverwijk in de Sint Agathakerk alwaar wij voor de Gemeente Beverwijk tijdens de Feestweek Beverwijk de allereerste High Tea muzikaal omlijst hebben. Het was een feestje, eerst na de opening door de wethouder een song gezongen op het Altaar / podium, ons voorgesteld en nog een song gedaan. Daarna hebben wij ons de ruimte in begeven om aan de tafeltjes het aanwezige publiek (heeeel veel dames van enige leeftijd maar ook wat jongeren en enkele heren flink in de minderheid) toe te zingen. Dit concept bleek zeer goed te werken en heel veel mooie en positieve reacties daarop gehad. Ook zijn er wel foto’s en filmpjes gemaakt, we hopen daar nog iets van terug te zien. In elk geval zijn wij van half drie tot goed vijf uur bezig geweest met een kleine korte pauze en bij de tafeltjes uitleg gegeven voor wat men graag wilde weten. Het was een geslaagde middag. Na afloop ons nog tegoed gedaan aan hapjes die over waren en een lekker beverwijks biertje.

Op naar ons volgende optreden, en dat zal zijn in Haarlem tijdens het Korenlint 2019 op zondag 15 september. We zien het met spanning weer tegemoet.

Onze korte stop werd een lange korte stop… maar we zijn weer begonnen met onze repetities en bereiden ons langzamerhand voor op onder andere onze optredens later in het jaar in Praag. Het hotel is geregeld, het ontvangstdiner is besteld. De vlucht is geboekt (we zouden eerst met de trein maar dit blijkt toch wat omslachtiger te zijn dan vliegen, dus vliegen we…. Maar ook zingen wij onze songs door voor de eerdere optredens en er mogen er nog wel een paar optredens bij…………. 😉 Ook twee nieuwe songs zijn zo langzamerhand klaar voor performance. Dus lekker bezig weer

Momenteel houden we een korte stop in verband met onder andere vakantie’s. Op 8 juni zouden wij naar Hengelo gaan voor het Amusing Festival, helaas moesten we dat voorbij laten gaan door een onverwachte bijkomstigheid. Het is even niet anders. Maar in september staan we in elk geval in Haarlem en Den Bosch. Dus blijf volgen.

tijdens een song in performancemodus………

Op Zaterdag 6 april 2019 hebben wij onze opwachting gemaakt in De Vrijburcht in Heemskerk bij het korenfestival van Clos2U. Wij hebben ons programma gebracht in de ochtend en men was zo enthousiast dat ons werd gevraagd om in de middag, omdat er een koor was uitgevallen, nog wat tijd op te vullen. Dit hebben wij met groot plezier gedaan. Wij hebben laten zien en horen dat wij er in elk geval Zin In (om te) Zingen in hadden, het thema van de dag. Wij hopen binnenkort nog wat foto’s te mogen toevoegen.

De website van Close2u staat meer informatie close2u.nl/informatie-korenfestival/

Afgelopen zaterdag 19 januari 2019 waren wij in Paradiso, hier zijn we al eens eerder geweest en dus kennen wij het podium wel een beetje.

Het was onze tijd en we mochten op komen door de stagedoor……. en wat zien wij: Jawel een hele volle zaal, geen stoel die onbezet was gebleven, dat is een feest.

Een feestje hebben we er zeker van gemaakt we starten met onhandigheid van opzetten van onze standaard die we voor een van de songs nodig hebben als onderdeeltje van de act. En jongens wat was het warm op dat toneel zeg……….

Wij zongen achtereenvolgens de ons bekende begintune “When its darkness on the Delta”, is altijd een lekkere binnenkomer, hierna waagden wij ons aan “Cabaret” en dan de klassieke song “Morgen Muß ich fort von hier” en tenslotte nog “No More Sorrow” en “For the Longest time”. Een ware uitputtingsslag voor de lead, maar we hadden er wel succes mee en dat telt, Publiek laaiend enthousiast en plezier hebbende en dan hebben ook wij fun on stage. Het is weer gelukt en met een goed gevoel hebben we nog een drankje genomen en gingen weer op naar huis. We kwamen er alleen te laat achter dat we eigenlijk nog een foto hadden moeten maken, nou ja volgende keer beter. Op naar onze volgende repetitie en voorbereidingen voor ons volgende optreden.